کوهستان پرآو کوهی در شمالشرق کرمانشاه، باطول تقریبی ۸۰کیلومتر و وسعت ۸۸۰ کیلومتر مربع بخشی از رشته کوه زاگرس در غرب ایران میباشد. قله پرآو با ارتفاع ۳۴۰۵ متر از سطح دریا بلندترین قلهٔ این کوهستان و همچنین بلندترین نقطه استان کرمانشاه و یکی از۱۵۱۵قله بسیار برجسته جهان بشمار رفته که در شمال شرقی شهر کرمانشاه واقع شده است. کوههای این منطقه دارای یکی از عمیقترین لایههای لایم استون کره زمین است و همچنین به علت فشارهای ناشی از کوهزایی آلپی شکافهای بسیاری پیدا کرده است به همین علت عمیقترین غارهای ایران مانند غار پراو، جوجار و چاه غار قلا در این کوهستان قرار دارند.
عکس کوه پراو به پیوست قابل مشاهده است.
غار پَراو نام غاری در کوه پراو است که در ۱۲ کیلومتری شمال شرق کرمانشاه، میان کوه طاق بستان و کوه بیستون قرار دارد. این غار در جنوب منطقهای به نام میدان پراو است که در ۳۰۰ متری پایین قله شیخ علیخان یا قله پراو قرار دارد. پَراو در زبان محلی به معنای پر آب است.
غار پراو ۴۰ سال پیش کشف شد. آن زمان بزرگترین غار عمودی دنیا بوده است و به همین دلیل لقب اورست غارهای جهان را به آن دادهاند. غار پراو دومین اثر طبیعی ملی کرمانشاه است که سازمان حفاظت محیط زیست ایران در سال ۱۳۸۸ آن را به ثبت رساند.
در حال حاضر غارهای عمیق بسیاری در جهان یافت شده که بسیار عمیق تر از غار پراو هستند. به این ترتیب غار پراو در رتبه ۲۱۲ لیست عمیقترین غارهای جهان قرار گرفته است. یکی از ویژگیهای منحصربهفرد غار پراو، دهانه آن است که در ارتفاع ۳ هزار متری از سطح دریا قرار دارد. این ارتفاع، بالاترین سطح در بین تمام غارهای دنیا است.
غار پرآو یکی از غارهای عمودی برتر جهان بوده و یکی از ویژگیهای منحصر به فرد آن وجود دهانه غار در ارتفاع ۳۰۵۰ متری از سطح دریا است که این بالاترین سطح در بین تمام غارهای دنیا میباشد، از این رو به اورست غارهای جهان مشهور است.
این غار با درجه سختی پیمایش D5 از دشوارترین غارهای جهان از نظر غارنوردی به شمار میرود. برخی محققان این غار را دشوارترین غار جهان به لحاظ پیمایش ذکر نمودهاند در سال ۱۳۸۸ غار پراو توسط سازمان حفاظت محیط زیست ایران به عنوان اثر طبیعی - ملی به ثبت رسید. اولین بنیاد غارنوردان کشور انگلستان بنیاد بینالمللی پرآو نام دارد که در سال ۱۹۷۴ توسط "David Judson" پس از بازگشت از اکتشاف پرآو نامگذاری گردیده است.
این سراب در سی کیلومتری شمال شرقی شهر کرمانشاه و در دامنه کوه بیستون قرار دارد. وجود طبیعت زیبا، درختان چنار سر به فلک کشیده و آثار تاریخی منحصر به فرد در پیرامون سراب آن را به یکی از پرجاذبهترین و زیباترین سرابهای ایران مبدل کرده است.
سراب برناج در دامنه کوه بیستون در دامنه رشته کوههای پراو و منطقه حفاظت شده بیستون قرار دارد. سراب «برناج» به عنوان یکی از هفت اثر طبیعی استان کرمانشاه به عنوان یک اثر طبیعی در لیست میراث ملی به ثبت رسیده است.
از جنوب به کوه پرآو، ودره گل دره و از جنوب غربی به دره سیراوله محدود میشود سراب نجوبران به دلیل برخورداری از جاذبههای طبیعی متنوع و کمنظیر یکی از سرابهای بسیار زیبای استان کرمانشاه است و هرساله پذیرای سیل بیشماری از گردشگران از سراسر کشور است.[۲۸] قلمرو این سراب طبیعی، زیستگاه گونههای نادر گیاهی و جانوری است.
در میان درهای معروف به دوزه ری و در مسیر صعود به قله پراو واقع میگردد.
در مسیر صعود به قله شودالان واقع گردیده است.
(کینی پونله):در مسیر صعود به قله شودالان واقع گردیده است.
در مسیر تنگه بزازخانه و تنگ ریواسه و صعود به گردنه شنل و قله شاودالان قرار گرفته است.
نقشه غار پراو در ادامه قابل مشاهده است.
تابعونا عبر قنوات التواصل الاجتماعية
All rights reserved by Shadan Gasht Ariya Co. (Ariya Leader). Copyright © 2018 AriyaLeader.com